{prioritet:1}{datum: 31.10.2019}{org: Swiss PRO}{mesto: Kragujevac}Program Swiss PRO organizuje događaj "Nove ideje po meri zajednice", u četvrtak, 31. oktobra, u 13.00 u Hotelu "Kragujevac" (Kralja Petra I 18, Kragujevac).Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO pruža podršku za unapređenje socijalne uključenosti i poboljšanje položaja ranjivih grupa. Na događaju će biti reči o značaju takve podrške, kako u primeni konkretnih mera socijalne uključenosti, tako i na nivou razvoja lokalnih politika.

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Swiss PRO

 

  • Slađana Čabrić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

  • Petar Vasilev, nacionalni službenik programa Švajcarske kancelarije za saradnju

 

  • Marko Vujačić, šef programa UNOPS u Srbiji

 

Na skupu će biti predstavljeni rezultati 26 socijalno inovativnih projekata sa više od 3.000 direktnih korisnika koje su sprovele organizacije civilnog društva uz podršku programa Swiss PRO.

 

Biće najavljene i aktivnosti osam projekata usmerenih ka poboljšanju pristupa pravima i ispunjavanju potreba građana iz ranjivih grupa koje će realizovati lokalne samouprave u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva.

 

Program "Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO" doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana Srbije, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama, kroz unapređenje vladavine prava na lokalnom nivou, jačanje društvene kohezije i povećanje odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti i delotvornosti lokalnih samouprava, kao i učešća stanovništva u procesima donošenja odluka.

 

Aktivnosti programa Swiss PRO podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna (SKGO).