Udruženje Žene na prekretnici organizuje onlajn konferenciju "Žene 45 plus - Ravnopravnost na tržištu rada i kako je postići" u četvrtak, 8. oktobra, u 10.00 na ZOOM platformi.

Кonferencija ima za cilj da osvetli jednu od gorućih tema u oblasti rodne ravnopravnosti, diskrimanaciju žena na tržištu rada koja je posledica diskriminacije na osnovu starosne dobi.

U središtu pažnje naći će se socijalni, ekonomski, radni i ljudski potencijal ove društvene grupe, fenomen neprepoznavanja njihovih kapaciteta, kao i perspektive ekonomskog gubitka koji je posledica ovakvog stanja. Biće predstavljena nova istraživanja, rezultati projekta i iskustva učesnica. Biće reči i o mehanizmima podrške, izazovima sa kojima se suočavaju i načinima njihovog prevazilaženja.

Događaj će biti organizovan kroz tri panela u okviru kojih će se voditi diskusija o izazovima sa kojima se na tržištu rada suočavaju žene koje pripadaju grupi 45+.

Na konferenciji će, pored ostalih, govoriti:

  • Leoneta Pajer, šefica operacija I,  Delegacija EU u Republici Srbiji
  • Brankica Janković, doskorašnja poverenica za ravnopravnost
  • Dr Jelena Žarković, Ekonomski fakultet u Beogradu i Fondacija za razvoj ekonomske nauke
  • Vesna Vidojević, Viša projektna menadžerka, GIZ

Konferencija predstavlja završni događaj projekta "Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji", koji je podržala Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UNWomen), a u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji finansira Evropska unija.

Foto: Shutterstock.com