{prioritet:1}{datum: 24.04.2018}{org: REECO Srbija}{mesto: Beograd} Peti internacionalni sajam i konferencijski program o održivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom, kao i e-mobilnosti - "RENEXPO - Voda i energija" biće otvoren u utorak, 24. aprila, u 11.30 u Belexpocentru (Španskih boraca 74).

 

Od 24. do 26. aprila na sajmu će učestvovati više od 100 kompanija iz 20 evropskih zemalja i regiona i 2.000 stručnjaka koji će imati priliku da uspostave poslovne kontakte i predstave napredna rešenja i tehničku opremu u oblastima kao što su energetska efikasnost i upotreba obnovljivih resursa, upravljanje otpadom, upravljanje vodama i otpadnim vodama i ekološki transport.

 

Govoriće:

 

  • Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike

 

  • Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji

 

  • Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji

 

  • Henk van den Dol, ambasador Holandije u Srbiji i Crnoj Gori

 

Oficijalna  zemlja partner sajma je Nemačka, a pored nemačkog paviljona, očekuje vas i holandski, izraelski, mađarski, kao i kompanija iz regiona, Austrije, Slovenije, Češke, Poljske, pa čak i iz Indije.

 

"RENEXPO u Beogradu ove godine je ponovo prava međunarodna platforma", rekao je Johan Georg Rom, direktor kompanije REECO Srbija koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65% izlagača i 20% posetilaca dolazi iz inostranstva.

 

U programskom delu manifestacije održaće se nekoliko konferencija na kojima će se kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća i biznis sektora, tražiti rešenja za neke od najčešćih problema s kojima se investitori suočavaju, ali i identifikovati postojeće prilike za nove projekte i investicije.

 

Konferencije su namenjene onima koji se bave tretmanom otpadnih voda, infrastrukturom voda, energetskom efikasnošću vodosnabdevanja, upravljanjem otpadom, ali i novim tehnologijama, energetskom efikasnošću u industriji i zgradarstvu, biomasom, biogasom, solarnim i hidroelektranama, projektima izgradnje vetroparkova i začetkom razvoja industrije elektičnih automobila i prateće infrastrukture.

 

Sajam su podržali Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i ambasade Nemačke, Holandije i Izraela u Srbiji.

 

Foto: Shutterstock.com