{prioritet:1}{datum: 01.11.2018}{org: U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika}{mesto: Beograd} Udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika organizuju međunarodnu konferenciju Green Economy Congress pod sloganom "Shaping Synergies into a Circular Society", u četvrak, 1. novembra, u 12.00 u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12).

 

Tokom trodnevne konferencije učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Cilj organizatora nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.

 

Konferencija je otvorena za studente, koji tek razvijaju svoje interesovanje za modele zelene ekonomije, kao i za profesionalce i aktiviste.

 

Udruženja koja su organizatori skupa od 2012. rade na umrežavanju, razvoju javne politike, podršci i zagovaranju primene principa održivog razvoja u svim sferama – za razvoj zelene ekonomije i lokalnog preduzetništva, zaštite životne sredine, klimatskih promena, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, medijskih prava i sloboda.