Organizacija Smart kolektiv organizuju četvorodnevnu regionalnu konferenciju "Tranzicija ka zelenoj ekonomiji" koja počinje u utorak, 8. juna, u 11.00, na platformi Zoom.

Konferencija će se kroz 11 sesija i uz učešće više od 40 govornika iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana baviti temama kao što preduslovi za razvoj zelene ekonomije u regionu, ekonomski i investicioni plan i Zelena agenda za Zapadni Balkan, stanje javnih politika u oblasti zelene ekonomije, doprinos biznis sektora u borbi za očuvanje životne sredine, uloga civilnog društva u tranziciji ka zelenoj ekonomiji i mnogim drugim.

Konferenciju će otvoriti:

  • Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji
  • Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije
  • Jelena Tanasković, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine
  • Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji
  • Neven Marinović, direktor Smart kolektiva

Konferenciju organizuje Smart kolektiv u sklopu projekta GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona koji finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017. Projekat sprovodi konzorcijum organizacija koji čine Smart kolektiv iz Srbije, FORS Montenegro iz Crne Gore, CRP iz Bosne i Hercegovine, Ekosvest iz Severne Makednoije, EDEN iz Albanije, kao i udruženje SLAP iz Hrvatske.

Registracija putem linka: https://forms.gle/jE8TEJAE5qpeR7G46