Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da u Srbiji vlada pogrešna percepcija o lobiranju, ali da je ono danas u oblasti životne sredine više nego potrebno, jer omogućava bolji protok pravih informacija, znanja i jačanje kompetencija. Ekologija može biti faktor privlačenja investicija, a lobiranje alat za otvaranje poglavlja 27, rečeno je na skupu Društva lobista Srbije.

 

"Ono gde smo mi danas, tu su bile razvijene zemlje pre 25 godina, ali kojom brzinom ćemo ih dostići, to zavisi od nas. U oblasti životne sredine Srbiju čekaju velika ulaganja i lobiranje može imati značajnu ulogu u ostvarivanju postavljenih ciljeva", rekao je Trivan 22. novembra na proslavi 50 godina Društva lobista Srbije.

 

Trivan je ocenio da je osnivanje Ministarstva za zaštitu životne sredine dobar primer lobiranja za jednu temu koja je postala nacionalna i gde svi mogu dati doprinos, bez obzira na međusobne razlike.

 

"U poslovima zaštite životne sredine su potrebni ljudi koji se bave lobiranjem, koji su spremni da pomognu da ova oblast uđe u fokus ne samo javnosti, već i donosioca odluka", kazao je ministar, navodi se u saopštenju Ministarstva životne sredine.

 

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković rekao je da o značaju zaštite životne sredine govori činjenica da su svoj jubilej posvetili ekologiji kao faktoru privlačenja investicija i poboljšanja međunarodnog položaja Srbije.

 

"Lobiranje je alat koji može mnogo da doprinese u otvaranju poglavlja 27 i uspešnijem pristupu Srbije sredstvima potrebnim da ostvari svoj put u Evropsku uniju", rekao je Vuković.

 

Izvor: Beta

Foto: Ministarstvo životne sredine