{prioritet:1}{datum: 17.11..2017}{org: Koalicija 27}{mesto:Beograd}Koalicija 27 predstaviće svoj izveštaj o životnoj sredini i klimatskim promenama "Poglavlje 27 u Srbiji: Još uvek u pripremi!" u petak, 17. novembra, u 12.00 u Domu omladine Beograda (Makedonska 22).

 

Četvrti godišnji izveštaj Koalicije 27 bavi se ključnim događajima u oblastima životne sredine i klimatskih promena u Srbiji u periodu od novembra 2016. do septembra 2017. godine. U izveštaju se daju preporuke za jačanje procesa prenošenja i sprovođenja zakonodavstva EU obuhvaćenog poglavljem 27 u Srbiji.

 

Na skupu će govoriti:

 

  • Ivan Karić, Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije,

 

  • Antoan Avinjon, predstavnik Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji za pitanja životne sredine

 

  • Tanja Petrović, direktorka Mladih istraživača Srbije u ime Koalicije 27

 

Koalicija 27 je grupa nevladinih organizacija koja prati napredak Srbije u pripremama za otvaranje poglavlja 27 u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji. Koaliciju čine Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Centar za ekologiju i održivi razvoj, Centar za unapređenje životne sredine, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, GM Optimist, Jedan stepen Srbija, Mreža za klimatske akcije Evrope, NVO Fraktal, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu.