{prioritet:1}{datum: 21.06.2018}{org: BOŠ}{mesto: Beograd}Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizuje forum "Progovori o pregovorima – Pet godina kasnije" u četvrtak, 21. juna, u 12.00 u prostorijama Impact Hub-a (Makedonska 21, Beograd).

 

Na skupu će se govoriti u okviru panela "Pregovori o pristupanju Srbije EU – od velikih očekivanja do realnosti" i "Pregovori o pristupanju Srbije EU – o učešću građana i drugim predskazanjima".

 

Pored ostalih, govoriće:

 

  • Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU

 

  • Žarko Stepanović, v.d. direktora Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom

 

  • Bojan Elek, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, koalicija PrEUgovor

 

  • Milena Velojić, Nacionalna koalicija za decentralizaciju Niš

 

BOŠ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija već petu godinu za redom uspešno sprovodi projekat "Progovori o pregovorima". Projekat ima za cilj promociju transparentnog i odgovornog procesa vođenja pregovora o pristupanju EU zasnovanog na dijalogu i partnerskoj saradnji civilnog društva i javnih vlasti.

 

Poseban akcenat se stavlja na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na lokalu da aktivno prate proces pristupnih pregovora, ali i na informisanje šire javnosti o samom procesu evropske integracije putem veb sajta, mesečnog elektronskog biltena i mobilne aplikacije "Evropa za poneti".