{prioritet:1}{datum: 14.09.2018}{org: Delegacija EU i Ministarstvo pravde}{mesto: Beograd}Delegacija EU u Srbiji i Minstarstvo pravde organizuju konferenciju "EU uz pravdu – Podrška za poglavlje 23", u petak, 14. septembra, u 13.00 u hotelu Metropol (Bulevar kralja Aleksandra 69,  Beograd).

 

Konferencija, kojom će svečano biti obeležen početak projekta "EU uz pravdu – Podrška za poglavlje 23" koji finansira EU, ima za cilj da javnost informiše o ključnim ciljevima i očekivanim rezultatima projekta, kao i o vodećoj ulozi Ministarstva pravde – instituciji zaduženoj za proces pregovaranja za poglavlje 23 o pravosuđu i osnovnim pravima.

 

Govoriće:

 

  • Nela Kuburović, ministarka pravde

 

  • Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Panajotis Janakopulos, vođa projekta "EU uz pravdu – Podrška za poglavlje 23"

 

"EU uz pravdu - Podrška za pooglavlje 23" je projekat tehničke pomoći koji finansira EU. Kroz brojne aktivnosti, projekat pruža ekspertizu i prenos praktičnih znanja u pravnim, strateškim, institucionalnim i aspektima izgradnje kapaciteta u vezi sa reformom pravosuđa i koordinacijom i praćenjem sprovođenja mera Akcionog plana za oglavlje 23 (pravosuđe i osnovna prava). Projekat doprinosi jačanju institucionalnih kapaciteta Ministarstva pravde kao vodeće institucije u sektoru.

 

Ukupna vrednost projekta je gotovo dva miliona evra. Počeo je 15. maja 2018. godine i trajaće 24 meseca.

 

Projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi GDSI Limited.