Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović rekla je 4. aprila na predstavljanju nove Strategije za usklađivanje rada i roditeljstva da većina ispitanih poslodavaca ne obezbeđuje finansijsku pomoć roditeljima, ali da su spremni da to učine uz podsticaje države. Ona je istakla i da je svaki drugi poslodavac spreman da sarađuje sa lokalnom samoupravom u cilju osnivanja predškolskih ustanova u blizini posla.

 

Djukić Dejanović je u Privrednoj komori Srbije predstavila istraživanje koje je obuhvatilo 330 poslodavaca koji zapošljavaju 126.244 lica, od kojih je učestvovalo 3.918 zaposlenih.

 

Ona je dodala da je u istraživanju učestvovalo 264 privrednih društva, od kojih su 23 finansijske institucije i 66 lokalnih samouprava.

 

Prema njenim rečima, većina poslodavaca se izjasnila da bi težili tome da se uskladi rad i roditeljstvo ukoliko bi ih država stimulisala kroz poreske olakšice.

 

Sa druge strane, zaposlenima bi najviše značilo fleksibilno radno vreme.

 

Ministarka je kazala da je istraživanje pokazalo da 73% poslodavaca nije davalo jednokratnu pomoć roditeljima prilikom rođenja prvog deteta, dok je samo 5,5% dalo jednokratnu pomoć za polazak deteta u školu.

 

Mogućnost da zaposleni biraju smene nije bila ostvarena u 60% firmi, a samo 10% je omogućilo rad od kuće.

 

Ministarka je istakla da je svaki drugi poslodavac spreman da sarađuje sa lokalnom samoupravom u cilju osnivanja predškolskih ustanova u blizini posla.

 

"Cilj naše strategije je da nas ne bude manje u narednom periodu, nego što nas ima sada", istakla je Djukić Dejanović i dodala da će država težiti da ostvari taj cilj kroz usklađivanje rada i roditeljstva, finansijski podsticaj roditelja, borbu protiv steriliteta i populacionu edukaciju.

 

Kao pozitivni primeri kompanija koje usklađuju rad i roditeljstvo, na konferenciji je predstavljena MK grupa kao domaća kompanija i kompanija VIP koja posluje u Srbiji.

 

Direktor MK grupe Jovan Purar je rekao da je njihova kompanija prepoznala značaj usklađivanja rada i roditeljstva i da je zato uložila 14 miliona dinara u zaposlene koji imaju višečlanu porodicu.

 

Purar je istakao da je važno što se država uključila u strateško rešavanje tog problema, kao i da će MK grupa nastaviti da pomaže roditeljima.

 

Direktorka ljudskih resursa u kompaniji VIP Natalija Pešić je rekla da njihova kompanija pomaže zaposlenima tako što imaju vrtiće u blizini posa, da su obezbedili dodatnih pet dana plaćenog odsustva za mlade roditelje, da obezbeđuju plaćeno odsustvo za polazak u školu.

 

https://www.euractivdev.com/images/stories/videos/flv/64784.flv

 

Ona je istakla da su te mere podstakle njihove zaposlene da bolje rade i da se više trude, kao i da će zato nastaviti da ih primenjuju i proširuju.

 

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Mihailo Vesović je istakao da i male kompanije mogu da opstanu na tržištu ukoliko prepoznaju značaj usklađivanja rada i roditeljstva.

 

"Velike kompanije imaji veće resurse, male se suočavaju sa najvećim preprekama na tržištu ali tržište će pokazati da će opstati kompanije koje poštuju pravo svojih zaposlenih da se ostvare u funkciji roditeljstva", kazao je Vesović.

 

Izvor: Beta

Foto/Video: Beta