MK Grupa i Hotel Kempinski Palas Portorož su postali partneri najveće svetske regate - "Barkolane", koja okuplja najbolje jedriličare sveta, saopštila je 2. oktobra MK Grupa. To partnerstvo je u sklopu opredeljenja MK Grupe da podržava sport i aktivnosti lokalnih sredina radi promocije turizma.Kako se navodi, druge nedelje oktobra, ta trka će okupiti više od 2.000 jedrilica, kao i 25.000 učesnika, koji će jedriti po Tršćanskom zalivu.

 

Osim sponzorstva glavne trke i nagrada za najbolje jedriličare, Hotel Kempinski Palas Portorož je ove godine i glavni sponzor reli regate "Go to Barcolana from Slovenia", koja počinje u subotu 13. oktobra.

 

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK Grupe, izjavio je da je strateško opredeljenje da podržavaju sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma.

 

"Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo, postane sinonim uspešnog turizma, jer nama nije cilj da stvorimo samo uspešan hotel, već uspešnu destinaciju", rekao je on.

 

Upravo zbog toga, kako je dodao, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, žele da daju aktivan doprinos razvoju slovenačkog turizma, kao i da razviju Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu.

 

Avram je istakao da MK Grupa želi da zadrži lidersku poziciju u regionu i da razvije hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu i u regionu, u sinergiji sa ostalim delovima MK Grupe.

 

Divizija turizma je u sastavu MK Grupe (GROUP) već deset godina. Portfolio obuhvata 15 hotela u pet hotelskih grupacija: Kempinski Palas Portorož (Palace), Kempinski Hotel Adriatik (Adriatic) u Savudriji, MK Mauntin rizort (Mountain Resort) na Kopaoniku, Šeraton (Sheraton) u Novom Sadu, kao i manjinsko vlasništvo u Hotelskoj Grupaciji Budvanske Rivijere u Crnoj Gori.

 

Izvor: Beta

Foto: MK Grupa