{prioritet:1}{datum: 11.07.2018}{org: EU info centar}{mesto: Beograd}Prva izložba selfi fotografija o kulturnom nasleđu u Srbiji biće otvorena u sredu, 11. jula, u 12.30 u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd).

 

Izložba je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, a selfiji su nastali kao rezultat nagradnog foto-konkursa "Delimo kulturno nasleđe" koji je trajao od 16. aprila do 21. maja 2018.

 

Na izložbi će biti predstavljeno 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi, a tom prilikom će biti svečano dodeljene nagrade za prva tri mesta u vrednosti od 300, 200 i 100 evra.

 

Budući da je fotografisanje pametnim telefonima i pravljenje selfija u digitalnom vremenu neizbežno, svrha takmičenja je upotreba selfi-manije u promovisanju mesta srpske i evropske kulturne baštine kroz fotografiju.

 

Odluku o najboljim fotografijama doneo je četvoročlani žiri koji su činili po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, profesionalnog udruženja fotografa i dva predstavnika EU info centra.

 

Izložba selfija "Delimo naše nasleđe" biće otvorena do kraja jula.