{prioritet:1}{datum: 18.09.2018}{org: UNDP i Vlada Švajcarske}{mesto: Beograd}Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlada Švajcarske organizuju konferenciju za medije povodom predstavljanja dosadašnjih rezultata projekta "Unapređenje revizije na opštinskom nivou u cilju jačanja odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama", u utorak, 18. septembra, u 12.00 u hotelu Mercure Belgrade Excelsior (Kneza Miloša 5, Beograd).

 

Na konferenciji će takođe biti reči o novinama u Zakonu o lokalnoj samoupravi i Zakonu o planskom sistemu, prema kojima su konsultacije sa građanima i javne rasprave postale obavezne pri izradi budžeta i drugih dokumenata javnih politika.

 

Govoriće:

 

  • Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice UNDP u Srbiji

 

  • Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opštine

 

  • Duško Pejović, predsednik saveta Državne revizorske institucije

 

  • Bogdan Urošević, koordinator projekta "Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije"

 

  • Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave opštine Ruma

 

Na skupu će biti najavljen i početak kampanje "DA se upoZNAMO" koja ima za cilj da istakne dosadašnje primere dobre prakse u učešću civilnog društva i medija u upravljanju javnim finansijama na lokalnom nivou, ali i da podstakne građane da se aktivnije uključuju u kreiranje i raspodelu gradskog budžeta.