{prioritet:1}{datum: 25.09.2018}{org: EPuS}{mesto: Beograd}Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuje događaj Pitaj me bilo šta o EU sa pomoćnicom ministarke za evropske interacije Ksenijom Milenković, u utorak, 25. septembra, u 11.30 u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd).Učesnici debate će imati priliku da u razgovoru sa pomoćnicom ministarke postave pitanja i saznaju više o procesu pregovora i izgledima da Srbija postane članica EU 2025. godine.

 

Događaju će prisustvovati predstavnici organizacija civilnog društva, akademske zajednice, mladi, novinari, kao i ostali zainteresovani.

 

Format debate Pitaj me bilo šta o (Ask me Anything about) je osmišljen tako da publici približi određenu osobu i temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija i osobu koja je blisko upućena u pregovore o pristupanju Srbije EU.

 

Tim događajem se obeležava završetak projekta "Evropa za mene", koji je finansijski podržala EU.

 

U proteklih godinu i po dana širom Srbije organizovani su događaji i aktivnosti sa ciljem da se u javnosti pokrene debata o temama značajnim za Srbiju u procesu evropskih integracija, kao i da se građanima pruže proverene i korisne informacije o budućem članstvu Srbije u EU.