{prioritet:1}{datum: 26.09.2018}{org: Kreativna Evropa Srbija}{mesto: Beograd}Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa EU info centrom i Srpskim književnim društvom organizuje predstavljanje iskustva Srbije u učešću na konkursu za književne prevode u sredu, 26. septembra, u 12.00 u prostoru Srpskog književnog društva (Francuska 7).

 

Povod za organizovanje događaja je obeležavanje Evropskog dana jezika, a u okviru programa će biti prestavljeni projekti domaćih izdavačkih kuća koje učestvuju u programu Kreativna Evropa.

 

Marija Vukosavljević iz Izdavačke kuće "Odiseja" govoriće o višegodišnjem iskustvu konkurisanja i aktuelnom projektu "Stari kontinent, novi ljudi: pronalaženje sopstvenog mesta".

 

Nina Gugleta iz Izdavačke kuće "Arete" predstaviće prvi projekat književnih prevoda u okviru programa Kreativna Evropa, kao i nove naslove koji su upravo izdati kroz projekat "Evropska književnost danas: univerzalne priče o ličnim revolucijama"

 

Ljubica Pupezin iz Izdavačke kuće "Štrik" predstaviće projekat "Ženski Dekameron: za novu renesansu u evropskoj književnosti" koji je takođe ostvario podršku programa u 2017.godini.