{prioritet:1}{datum: 09.10.2018}{org: Fondacija Tempus}{mesto: Beograd}Fondacija Tempus – Euroguidance centar, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta, uz podršku Ambasade Bugarske, organizuje šestu nacionalnu Euroguidance konferenciju "Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi", u utorak, 9. oktobra, u 10.00 u hotelu "Metropol" (Bulevar kralja Aleksandra 69, Beograd).

 

Na konferenciji će biti predstavljeni i pobednici Nacionalnog takmičenja u oblasti karijernog vođenja i savetovanja iz Srbije i istaknuti primeri dobre prakse. Ove godine dobitnici nagrada su Univerzitet u Beogradu - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Omladinski Savet Kruševac i Gimnazija u Zaječaru.

 

Prva nagrada, Program Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata "Pripremi se-upiši se"  obezbeđuje karijerno vođenje i savetovanje maturantima iz podzastupljenih grupa u visokom obrazovanju (osobe iz siromašnih i seoskih domaćinstava, osobe sa invaliditetom, Romi, deca bez roditelja i sl.). Realizuje se u domovima učenika u Beogradu i obuhvata edukativne radionice i informativno-savetodavne sesije koje maturantima olakšavaju pripremu za fakultet i planiranje karijere.

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za oblast dualnog i preduzetničkog obrazovanja i vaspitanja

 

  • Darko Stanić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta

 

Euroguidance je evropska mreža za podršku karijernom vođenju i savetovanju. Primarni korisnici usluga Euroguidance centra su stručnjaci iz oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Usluge Euroguidance centra mogu da koriste i svi zainteresovani studenti, učenici, nastavnici, zaposleni ili nezaposleni.