{prioritet:1}{datum: 23.11.2018}{org: EPuS}{mesto: Beograd} Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuje Otvorenu debatu "Razgovarajmo o EU" sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i rektorkom Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivankom Popović, u petak, 23. novembra, u 14.30 u Rektoratu Univerziteta (Velika sala, II sprat, Studentski trg 1, Beograd).

 

Razgovoru će prethoditi svečana dodela donacija Delegacije EU. Ambasador Fabrici će rektorki Popović, kao predstavnici Univerziteta u Beogradu, uručiti najnoviju knjigu "EU Pojmovnik", dok će dekan Fakulteta političkih nauka, prof. dr Dragan R. Simić, za biblioteku fakulteta primiti i donaciju od 50 akademskih izdanja na engleskom jeziku o politikama EU.

 

Govoriće:

 

  • prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu

 

  • Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • prof. dr Vladimir Medović, urednik, vanredni profesor Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Univerzitet privredna akademija u Novom Sadu

 

  • prof. dr Dragan R. Simić, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu

 

Događaj se organizuje u sklopu projekta "Evropa za mene" koji je prethodnih godinu i po dana kroz različite javne događaje i kampanje širom Srbije informisao građane o značaju evropske integracije Srbije. Projekat je finansirala EU a sprovodio ga je EPuS u saradnji sa FPN, Evropskim pokretom u Srbiji – Sremska Mitrovica i Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo.

 

"EU Pojmovnik" predstavlja jedinstveni resurs za informisanje o EU, evropskim tekovinama, kao i o odnosima između EU i Srbije u okviru pregovaračkog procesa. To je prva publikacija te vrste na srpskom jeziku i omogućava razumevanje institucija i politika EU, istorijskih ličnosti, politika i trendova u EU. Sadrži više od 250 pojmova i termina, a autori su stručnjaci iz Srbije. Namenjen je studentima, naučnim radnicima, državnim službenicima i novinarima, kao i svim građanima zainteresovanim za evropske integracije i funkcionisanje EU i dostupan je u štampanoj i elektronskoj verziji.