{prioritet:1}{datum: 30.01.2019}{org: EU info centar, Delegacija EU i EUNIC}{mesto: Beograd} Sedmi po redu Festival evropskog filma završava se projekcijama u Beogradu a, budući da trenutno Rumunija predsedava EU, otvara ga rumunski film "Rođendan" koji će biti prikazan u sredu, 30. januara, u 18.00 u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7, Beograd).

 

Pred projekciju filma publici će se obratiti šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana-Kristina Popa.

 

Sedmi po redu Festival evropskog filma otvoren je u maju 2018. godine u Zaječaru i nakon gostovanja u još 13 gradova širom Srbije završava se u Beogradu.

 

Moto festivala je "Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost".

 

U okviru kampanje promocije kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) organizovali su 7. Festival evropskog filma čija je svrha otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film.

 

Tokom deset dana festivala, do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18.00 i 20.00 , beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu.

 

Ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom 011/4045-400.