{prioritet:1}{datum: 31.01.2019}{org: CEP}{mesto: Beograd} Centar za evropske politike (CEP) organizuje panel diskusiju "Tink-tenk organizacije u eri post-istinske politike - Kako učiniti činjenice (ponovo) bitnim?", u četvrtak, 31. januara, u 12.30 u Hotelu Saint Ten (Svetog Save 10, Beograd).

 

Tema skupa je kako tink-tenk organizacije u vreme post-istinske politike, u kojoj dominiraju emocionalni a ne činjenični diskursi, mogu da nastave da pružaju alternativne politike, oblikuju javno mnjenje i utiču na kreatore politika.

 

Govoriće:

 

  • Milena Lazarević, programska direktorka CEP

 

  • Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora CEP

 

  • Met Den, generalni sekretar briselskog instututa Brojgel

 

  • Dejan Jović, profesor Fakultet političkih nauka, Zagreb

 

  • Nataša Vučković, poslanica, generalna sekretarka Fondacije Centar za demokatiju

 

Razgovaraće se i o tome šta tink-tenkovi mogu da urade da se suprotstave post-istinskoj politici i pokažu zašto su činjenice važne i za javnost i za donosioce odluka, kao i koje napredne komunikacione alate mogu da koriste istraživački centri da se uhvate u koštac sa iskrivljenim izjavama.

 

O ovim pitanjima razgovaraće se u svetlu objavljivanja 2018 Go To Think Tank Index Report, koji se predstavlja već 12 godina, u preko 100  gradova širom sveta. Ovo je drugi put zaredom da se, u organizaciji CEP, događaj organizuje i u Srbiji.