{prioritet:1}{datum: 22.02.2019}{org: Centar za promociju nauke}{mesto: Beograd} Centar za promociju nauke organizuje međunarodnu konferenciju "Ka odgovornom STEM obrazovanju", u petak,  22. februara, u 12.00 u Hotelu Zira (Ruzveltova 35, Beograd).

 

Dvodnevna konferencija je posvećena nastavi STEM predmeta, odnosno prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike.

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

  • dr Saša Stojanović, pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci

 

Tokom dvodnevnog događaju učesnici će imati priliku da čuju brojne domaće i strane predavače - panelisti iz Poljske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Srbije podeliće sa prisutnima svoja iskustva iz učionica, naučnih kampova i raznovrsnih programa u naučnim centrima.

 

Centar za promociju nauke posebno izdavaja sesiju "Državne STEM inicijative", u subotu, 23. februara (u 13.00) koju će voditi dr Ageda Gras-Velaskes, rukovodilac odeljenja za naučnu edukaciju organizacije Juropien skulnet (European Schoolnet).

 

Ta organizacija uključuje 34 ministarstva prosvete Evrope, a na panelu će učestvovati predstavnici resornog ministarstva Srbije, Slovenije, kao i državne institucije zadužene za oblast unapređenja STEM obrazovanja iz Hrvatske i Crne Gore i predstavnici Britanskog saveta sa projektom "Škole za 21. vek".