{prioritet:1}{datum: 26.02.2019}{org: EPuS i Centar za spoljnu politiku}{mesto: Beograd}Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Centar za spoljnu politiku organizuju predstavljanje Nove spoljnopolitičke inicijative koju potpisuje 18 organizacija civilnog društva, u utorak, 26. februara, u 12.00 u Medija centru (sala M 60, drugi sprat, Terazije 3, Beograd).

 

Nova spoljnopolitička inicijativa civilnog društva upućena je predstavnicima vlasti i opoziciji, a u njoj se traži postizanje konsenzusa oko spoljnopolitičkog pozicioniranja i međunarodnog položaja Srbije.

 

Četiri tačke Inicijative se odnose na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, intenziviranje evropske integracije Srbije, razvoj odnosa sa susedima u regionu i saradnje sa NATO.

 

Govoriće, proed ostalih:

 

  • dr Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku

 

  • Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji

 

Očekuje se prisustvo predstavnika civilnog društva i diplomatskog kora.

 

Inicijativu ostaje otvorena i za druge organizacije civilnog društva, a do sada se je potpisali Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za regionalizam, Centar za spoljnu politiku, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji, Forum za bezbednost i demokratiju, Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, Helsinški odbor za ljudska prava, Institut za evropske poslove, ISAC Fond, Centar savremene politike – European Western Balkans, Centar za primenjene evropske studije, Savet za strateške politike, Centar modernih veština, Akademija ženskog liderstva, Međunarodni naučni forum  "Dunav – Reka saradnje", Građanska platforma i Atlantski savet Srbije.