{prioritet:1}{datum: 20.03.2019}{org: Ministarstvo finansija i Delegacija EU u Srbiji}{mesto: Beograd}Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) i Delegacija EU u Srbiji povodom početka projekta "Podrška EU aktivnom uključivanju mladih" organizuju konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljena grant šema "Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja", u sredu, 20. marta, u 11.00 u Hotelu Zira (sala Rhodes, Ruzveltova 35, Beograd).

 

Projekat "Podrška EU aktivnom uključivanju mladih" vredan je 4,7 miliona evra, finansira ga EU (IPA 2014) a kofinansira Vlada Srbije.

 

Cilj projekta je da obezbedi veću društvenu uključenost mladih u Srbiji povećanjem zaposlenosti, omladinskih aktivnosti, radnog iskustva i preduzetničke prakse među mladima.

 

Govoriće:

 

  • Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

  • Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta

 

  • Marko Jovanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija,  CFCU

 

EU i Vlada Srbije su bespovratno dodelile 24 granta koji će se do kraja 2021. realizovati u više od 35 gradova i opština u Srbiji.

 

Projekti, koje sprovode republičke i pokrajinske institucije socijalne zaštite, opštine i gradovi, udruženja građana, fondacije i obrazovne ustanove, povećaće obim i kvalitet usluga na lokalnom nivou u obrazovanju i zapošljavanju, inovativnoj praksi i modelima aktivnog uključivanja, i na taj način ojačati uključenost mladih u društvo.