{prioritet:1}{datum: 28.03.2019}{org: FPN i EPuS}{mesto: Beograd} Fakultet političkih nauka (FPN) i Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuju debatu pod nazivom "Evropska integracija Srbije 10 godina nakon podnošenja zahteva za članstvo", u četvrtak, 28. marta, u 10.30 u Amfiteatru Fakulteta političkih nauka (Jove Ilića 165, Beograd).

 

Na skupu će biti predstavljene publikacije "Evropa za mene" i "EU Pojmovnik".

 

Govoriće:

 

  • Prof. dr Dragan R. Simić, dekan FPN

 

  • Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Suzana Grubješić, generalna sekretarka EPuS

 

"Evropa za mene" je zbornik radova nastalih nakon debata organizovanih u okviru istoimenog projekta na teme od značaja za građane Srbije u procesu evropske integracije. Zbornik sadrži 59 tekstova stručnih autora, profesora Beogradskog i drugih univerziteta, istaknutih eksperata i istraživača u više od 15 oblasti društvenog života. Namenjen je studentima, istraživačima i svima zainteresovanima za proces pristupanja Srbije EU i efekte reformi. Tekstovi u ovoj publikaciji nastali su uz finansijsku podršku EU.

 

"EU Pojmovnik" predstavlja jedinstveni resurs za temeljnije informisanje o EU, razumevanje institucija i politika EU, istorijskim ličnostima, politikama i trendovima razvoja, evropskim tekovinama kao i odnosa između EU i Srbije u okviru pregovaračkog procesa. Pojmovnik sadrži 251 pojam i termin, a autori su stručnjaci iz Srbije. Namenjen je studentima, naučnim radnicima, državnim službenicima i novinarima, kao i svim građanima zainteresovanim za evropske integracije i funkcionisanje EU, a dostupan je u štampanoj i elektronskoj verziji. EU Pojmovnik je finansiran od strane EU.