{prioritet:1}{datum: 05.06.2019}{org: MEI, Delegacija EU, Ministarstvo finansija i EU PPF}{mesto: Beograd}Povodom predstavljanja programa Podrška EU u pripremi projekata (EU PPF) i njegovih ciljeva i aktivnosti, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo finansija, Delegacija EU u Srbiji i EU PPF organizuju konferenciju za medije u sredu, 5. juna, u 10.00 u Hotelu Crown Plaza (sala Atlantic, Vladimira Popovića 10).

 

Tom prilikom biće potpisani memorandumi o razumevanju za pripremu tehničke i tenderske dokumentacije infrastrukturnih projekata u oblasti životne sredine i transporta. Ujedno, 5. jun je i Svetski dan zaštite životne sredine, te i na ovaj način, potpisivanjem ovih memoranduma, ukazujemo na značaj infrastrukturnih projekata u oblasti životne sredine, koji će biti pripremljeni za sprovođenje u okviru EU PPF programa. Taj program predviđa pripremu devet projekata, kao i pripremu po tri infrastrukturna projekta u oblastima transporta i energetske efikasnosti. Ukupna potencijalna investiciona vrednost tih 15 projekata veća je od 850 miliona evra.

 

Govoriće:

 

  • Jadranka Joksimović, ministaraka, Ministarstvo za evropske integracije

 

  • Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Zorana Mihajlović, ministarka, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

  • Goran Trivan, ministar, Ministarstvo zaštite životne sredine

 

  • Marko Jovanović, v.d. pomoćnika ministra, Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU

 

  • Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda

 

Biće potpisana tri memoranduma o razumevanju: EU PPF8 transport – projekat modernizacije pruge Velika Plana – Niš, EU PPF8 Zaštita životne sredine/Čvrsti otpad – projekat Veliki bački kanal (remedijacija/revitalizacija Velikog bačkog kanala) i EU PPF6 Zaštita životne sredine/upravljanje otpadnim vodama – projekat Kraljevo: Sistem sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u gradu Kraljevu.