{prioritet:1}{datum: 06.09.2019}{org: Fondacija Tempus}{mesto: Beograd}Fondacija Tempus organizuje nacionalnu eTwinning konferenciju "Razvijanje ključnih kompetencija putem eTwinning projekata", u petak, 6. septembra, u 10.30 u hotelu Metropol (Bulevar Kralja Aleksandra 69).

 

Cilj konferencije je da nastavnike i nastavnice upozna sa značajem ključnih kompetencija, na koji način se one definišu u EU i kako ih razviti kroz eTwinning projekte.

 

Govoriće:

 

  • Mladen Šarčević, ministar za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj

 

  • Marija Filipović Ožegović, upravitelj Fondacije Tempus

 

Na konferenciji će biti predstavljeni i dobitnici eTwinning oznaka kvaliteta. U 2019. je 148 nastavnika iz Srbije dobilo 309 nacionalnih oznaka kvaliteta za svoje projekte.

 

eTwinning je besplatan internet portal koji povezuje zaposlene u školama i predškolskim ustanovama širom Evrope sa ciljem da im omogući da zajednički pokreću i sprovode onlajn projekte, razmenjuju ideje i primere dobre prakse, povezuju učenike i obogaćuju nastavu.

 

Nastavnici iz Srbije su aktivni učesnici eTwinning portala, a trenutno je registrovano više od 3.770 nastavnika iz naše zemlje.

 

Pomoću eTwinning onlajn projekata, kao jednog od načina sprovođenja projektno orijentisane nastave, deca iz Srbije imaju priliku da na mnogo inventivniji, kreativniji i zanimljiviji način provedu čas, upoznaju se sa vršnjacima iz cele Evrope, nauče neki jezik i koriste različite IKT alate za kreiranje sadržaja.