{prioritet:1}{datum: 03.10.2019}{org: Tempus, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo omladine}{mesto: Beograd}Fondacija Tempus – Euroguidance centar, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta organizuje sedmu nacionalnu Euroguidance konferenciju "Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi", u četvrtak, 3. oktobra, u 10.00 u hotelu Metropol (Bulevar kralja Aleksandra 69).

 

Na konferenciji će biti predstavljeni i pobednici Nacionalnog takmičenja u oblasti karijernog vođenja i savetovanja iz Srbije i istaknuti primeri dobre prakse. Ove godine, dobitnici nagrada su: Gimnazija u Zaječaru ("Potraga za blagom: GimZa Kod"), Gimnazija "Branko Radičević" iz Stare Pazove ("Uključivanje slabovidih učenika u aktivnosti karijernog vođenja i priprema za studiranje i studiranje po afirmativnim merama") i Centar Inventiva iz Beograda ("Program VIZ&JA").

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Radovan Živković, rukovodilac grupe za srednje stručno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvete

 

Euroguidance je evropska mreža za podršku karijernom vođenju i savetovanju. Primarni korisnici usluga Euroguidance centra su stručnjaci iz oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Usluge Euroguidance centra mogu da koriste i svi zainteresovani studenti, učenici, nastavnici, zaposleni ili nezaposleni.

 

Fondacija Tempus je organizacija koja se bavi učešćem Srbije u programima EU vezanim za obrazovanje, a od 2014. je nadležna za praćenje projekata iz EU programa Erazmus+.