{prioritet:1}{datum: 19.11.2019}{org: CRTA i Politikon mreža}{mesto: Beograd} CRTA i Politikon mreža organizuju panel diskusiju "Rasprava o vladavini (bez) prava - Srbija 2020", u utorak, 19. novembra, u 14.00 u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43, Beograd).


Cilj skupa je da se preispita šta vladavina prava znači za Srbiju i njene građane 2020. godine, na lokalnom i na nacionalnom nivou. Neka od pitanja koja će biti postavljena u razgovoru su kako građani vide stanje demokratije, kako da verujemo institucijama koje (bi trebalo da) je garantuju, kojih pet prioriteta je ključno u borbi za vladavinu prava u 2020, koje su glavne prepreke vladavini prava i demokratiji u Srbiji i kako ih prevazići i da li nam sledeće decenije sledi odbrana ili unapređenje demokratije i vladavine prava?

Govoriće:

Vukosava Crnjanski, CRTA

Jovana Marović, Politikon Mreža

Gazela Pudar Draško, Institut za filozofiju i društvenu teoriju

Ivan Nikolovski, EUROTHINK: Centar za evropske strategije

Panel diskusija se organizuje u okviru regionalnog projekta "Vladavina prava na Zapadnom Balkanu: (Raz)otkrivanje pravila igre" koji sprovodi Politikon mreža u saradnji sa Crtom i Tim Institutom, uz podršku Evropskog fonda za Balkan (EFB).