Centar za evropske politike (CEP) organizuje skup na temu "Budućnost tink-tenk organizacija i mogućnosti uticanja najavne politike u kontekstu krize demokratije", u četvrtak, 30. januara, u 10.00 u Hotelu Mona Plaza (Cara Uroša 62-64, Beograd).

Na skupu će takođe biti predstavljen izveštaj "Go To Think Tank Index" za 2019. godinu.

U današnjem okruženju koje obiluje informacijama, "tržište ideja" nikada nije bilo konkurentnije. Kako se tink-tenk organizacije mogu izdvojiti, u kojoj meri su strategije i strukture tih organizacija prilagođene novonastalim problemima nacionalne i svetske demokratije, neka su od pitanja o kojima će biti reči na prvom panelu.

Govoriće, pored ostalih:

 • Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora, CEP
  • Korina Stratulat, viša analitičarka javnih politika, EPC Brisel
  • Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP)
  • Milena Lazarević, programska direktorka, CEP
  • Duško Lopandić, ambasador, član Saveta CEP

  Na druom panelu - "Srbija i Zapadni Balkan između Istoka i Zapada – koja je uloga tink-tenk organizacija?" razmatraće se karakteristike političkog i ekonomskog okruženja u kojem deluju tink-tenkovi na Zapadnom Balkanu. Diskutovaće se i o nivou političkog i ekonomskog uticaja koji EU i drugi strani akteri imaju na region i razmotriti uloga tink-tenk organizacija u podsticanju debata zasnovanih na činjenicama i informacijama.

  Inače, kako bi odgovorio na niz važnih pitanja, CEP se po treći put pridružuje stotinama vodećih tink-tenkova širom sveta u organizaciji paralelnih nacionalnih događaja povodom predstavljanja izveštaja "Global Go To Think Tank Index" za 2019.