Projekat "EU za kulturno nasleđe i turizam" biće predstavljen u četvrtak, 20. februara, u 13.00, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u Hali 4, na štandu Donje Podunavlje – Đerdap.

Obeležavu početka projekta prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, zamenica ambasadora Savezne Republike Nemačke Dorotea Gizelman, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predstavnici lokalnih samouprava iz regiona obuhvaćenog projektom.

"EU za kulturno nasleđe i turizam" je #EUzaTebe projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Finansiraju ga Evropska unija sa 15 miliona evra i nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju sa 1.6 miliona evra, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Projekat je usmeren na obnovu i poboljšanje infrastrukture značajnih objekata kulturnog nasleđa u Srbiji - rimske carske palate Felix Romuliana (Gamzigrad) kod Zaječara, tvrđave Fetislam u Kladovu, Rajačkim Pimnicama kod Negotina i Narodnog pozorištu u Beogradu.