EU info centar, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, održaće onlajn debatu "Poljoprivreda i investicije u Srbiji" u utorak 22. septembra, u 11.00.

Na debati će se govoriti o spremnosti Srbije da učestvuje u poljoprivrednoj politici EU i sledećim neophodnim koracima na putu ka EU, o usklađivanju sa zakonodavstvom EU, posebno u oblasti bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih standarda i iskorišćavanju EU podrške u poljoprivrednom sektoru za povećanje konkurentnosti. Učesnici će se osvrnuti na dobre primere investicija i projekata u poljoprivredi koji se trenutno sprovode u Vojvodini i ostatku Srbije.

Na onlajn debati učestvuju:

  • Jasmina Miljković, šefica Upravljačkog tela IPARD Operativne strukture i načelnica Odeljenja za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  • Miloš Milovanović, koordinator, Radna grupa NKEU za poglavlja 11,12 i 13.
  • Dragan Roganović, predsednik UO, Asocijacija za razvoj Ibarske doline / Mreža za ruralni razvoj Srbije

EU info centar je u saradnji sa EPuS pokrenuo serijal onlajn debata Evropske priče 2.0, kako bi doprineo jačanju komunikacije sa građanima i pomogao im da procene i donesu svoj sud u vezi sa evropskom perspektivom Srbije.

Debata će biti uživo emitovana na Fejsbuk stranici EU u Srbiji.