Koalicija 27 predstaviće sedmi godišnji Izveštaj iz senke "Poglavlje 27 u Srbiji: Napredak u magli" u sredu, 7. oktobra, u 11.00 u Medija centru u Beogradu (Terazije 3, I sprat) i preko platforme KUDO.

Izveštaj prati napredak reformi u oblasti zaštite životne, predviđenih pregovaračkim Poglavljem 27 u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Izveštaj za 2019. godinu stavlja akcenat na nedostatak transparentnosti u izveštavanju o stanju životne sredine, kao i procesu donošenja odluka u ovoj oblasti.

Učesnici panela:

  • Madalina Ivanica, koordinatorka sektora za proširenje u Generalnom direktoratu za životnu sredinu Evropske komisije
  • Branko Čečen, direktor CINS-a
  • Igor Jezdimirović, predstavnik Koalicije 27

Koalicija 27 je mreža organizacija koja zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana.

Organizacije udružene u Koaliciju 27 su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe), Centar za unapređenje životne sredine, Inženjeri zaštite životne sredine, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu Adria - Srbija (WWF Adria - Serbia).