Projekat "Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći" organizuje Drugu regionalnu konferenciju "Državna pomoć i ekonomije Zapadnog Balkana", u sredu, 24. novembra, u 10.00 putem Zoom platforme.

Konferenciju organizuje projekat Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći koji u Republici Srbiji finansira Evropska unija iz IPA fondova, a njime upravlja Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici tela za kontrolu državne pomoći Zapadnog Balkana koji će na okruglom stolu razmeniti iskustva u svom radu.

Govoriće, pored ostalih:

  • Vladimir Antonijević, predsednik Komisije za kontrolu državne pomoći
  • Martin Klaucke, šef Operacija II, Delegacija EU u Republici Srbiji
  • Radmila Mihić, vođa projekta Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći.

Link

Projekat "Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći" ima za cilj pružanje podrške Vladi Republike Srbije, a posebno već postojećim institucijama za kontrolu i dodelu državne pomoći, u usklađivanju pravila i procedura u toj oblasti sa pravnim tekovinama Evropske unije. Projektom upravlja Ministarstvo finansija - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije. Glavni korisnik projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, a primaoci su Komisija za kontrolu državne pomoći i njena stručna služba. Projekat je započeo u februaru 2019. godine i završava se u decembru 2021.