Evropska nedelja sporta se prvi put održava u Srbiji u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i drugih partnera a uz podršku Evropske unije. Pod sloganom #BEACTIVE Evropska nedelja sporta će biti obeležena od 23. do 29. septembra širom Srbije.

 

Cilj #BEACTIVE je da inspiriše Evropljane na pokret i da svako razume važnost fizičke aktivnosti.

 

Hajde da kreiramo #BEACTIVE svest širom Evrope! To je korisno ne samo za ljudske zdravlje i dobrobit već i za naše društvo i ekonomiju u celini!

 

Povodom Evropske nedelje sporta u Beograd 27. septembra dolazi evropski komesar za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Tibor Navračič.

 

"Sport je zabavan i presudan je za blagostanje ljudi. Sport spaja ljude iz različitih kultura i socijalnog statusa te je kao takav ključan za rušenje barijera i izgradnju kohezivnih društava. Evropska nedelja sporta ističe i promoviše potencijale sporta, ohrabrujući ljude da budu aktivni na duže staze. S ponosom želim dobrodošlicu Srbiji i drugim partnerima Zapadnog Balkana i Istočnog partnerstva u ovu inicijativu. Uveren sam da će njihovo učešće pomoći jačanju veza unutar i između tih partnera. Osim toga, radujem se što ću lično videti kako Srbija slavi sport 27. septembra", izjavio je uoči posete Navračič.

 

Tokom Evropske nedelje sporta, širom Srbije, biće organizovan niz sportskih događaja i takmičenja.

 

Saopštenje EU info centra

Foto: EK