Evropski pokret u Srbiji raspisuje konkurs za novu generaciju polaznica programa "Podeli svoje znanje". Poziv je upućen mladim ženama iz Srbije koje traže mentorsku podršku a imaju najmanje šest meseci relevantnog profesionalnog angažmana, volontiranja ili stažiranja.

 

Cilj programa "Podeli svoje znanje" je da upari žene koje tek započinju karijeru i imaju želju da napreduju na privatnom i poslovnom planu, sa stručnim liderkama i uspešnim ženama sličnog profesionalnog interesovanja.

 

Ovo je poseban model mentorstva - od žena, namenjen ženama. Široko je promovisan na međunarodnom nivou, a u Srbiji se uspešno primenjuje već osam godina kroz program "Podeli svoje znanje", u partnerstvu Ambasade SAD, Erste banke i OEBS kancelarije u Srbiji i Evropskog pokreta u Srbiji.

 

Novi ciklus programa trajaće od januara do oktobra 2019. godine i za to vreme, mentorka i odabrana mentorina će uspostaviti i održavati mentorski odnos, razmenjivati znanja, iskustva i savete. Takođe, biće organizovani javni događaji, radionice i okrugli stolovi sa ciljem da se polaznice dodatno osnaže, pokrenu teme od značaja za položaj žena u Srbiji i predstave njihova dostignuća.

 

Posebnu podršku program pruža mladim preduzetnicama u poljoprivredi i Romkinjama.

 

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2018. godine. Formular i detalji konkursa dostupni su na sajtu Evropskog pokreta u Srbiji: www.emins.org/podeli-svoje-znanje.

 

U subotu, 17. novembra, u okviru programa biće organizovana Mentorska šetnja, završni događaj za generaciju 2017/2018. Taj događaj pod pokroviteljstvom organizacije Vital Voices iz SAD, tradicionalno polovinom novembra okuplja sve generacije učesnica programa u šetnji centralnim ulicama Beograda i svečanosti uručenja sertifikata prošlogodišnjoj generaciji polaznica.

 

Saopštenje EPuS