U susret Danu Evrope - pokrećemo "POLITEIA Western Balkans School for Youth Participation"

Fondacija Centar za demokratiju nastavlja svoju misiju zastupanja demokratskih, građanskih evropskih vrednosti, ohrabrivanja građana na izgradnju demokratskog i solidarnog društva, unapređenja ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava i borbe za odgovorne i efikasne institucije kroz istraživanje, obrazovanje i javni dijalog.

Simbolično, u susret obeležavanju Dana Evrope, počinje sa radom nova "POLITEIA Western Balkans School for Youth Participation" namenjena mladima koji žele da unaprede svoja znanja, doprinesu razvoju društva u kojem žive, povezujući se sa mladim ljudima u svojoj zemlji, na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji.

O evropskim vrednostima i regionalnoj saradnji, evropskim perspektivama Zapadnog Balkana, značaju EU integracija za mlade, demokratiji, vladavini prava i borbi protiv korupcije, reformama, ekonomiji, energiji, ekologiji, rodno odgovornim politikama i drugim temama - sa mladima će tokom trajanja škole razgovarati eminentni stručnjaci, predstavnici evropskih institucija, akademske zajednice, organizacija civilnog društva, sadašnji i bivši donosioci odluka u institucijama država Zapadnog Balkana, nekadašnji učesnici škole koji su danas priznati eksperti i praktičari…

"POLITEIA Western Balkans School for Youth Participation" biće održana od 7. do 29. maja 2021. godine putem nove regionalne digitalne obrazovne POLITEIA platforme, uz učešće 30 studenata i mladih stručnjaka sa Zapadnog Balkana i Turske.

POLITEIA škola je program koji Fondacija Centar za demokratiju uspešno realizuje već više od dve decenije. Od prve "Politeia škole za civilno društvo" održane 1997. godine na kojoj su polaznici sticali znanja o demokratiji i evropskim vrednostima - do danas je na našim kursevima nekoliko hiljada mladih obučeno i osnaženo za aktivno učešće u društvenim i političkim procesima.

Politeia je, imajući u vidu odličan izbor predavača, interaktivnu metodologiju učenja, kao i sjajno kvalifikovane polaznike, danas prepoznata kao jedan od najkvalitetnijih neformalnih nastavnih programa na ovim prostorima.

Projekat je finansijski podržan od strane Evropske unije uz kofinansiranje Balkanskog fonda za demokratiju i USAID.

Saopštenje Fondacije Centar za demokratiju