U ponedeljak, 21. juna 2021. Francuski institut u Srbiji proslavlja svoj 70. rođendan!

Želimo da zajedno sa vama svečano obeležimo francusko-srpsko prijateljstvo i našu saradnju u oblasti obrazovanja, kulture i nauke.

Mada nam zdravstvena situacija i dalje nalaže mere opreza, dolazak leta pruža nam priliku da vas pozovemo da toga dana između 14:00 i 19:30 ispred Francuskog instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu prisustvujete performansima i umetničkim događanjima koje priređujemo.
Program će biti organizovan oko dva glavna događaja :

•    Otvaranje proslave, u 14 sati, na kome će govoriti gospođa Maja Gojković, potpredsednica Vlade, ministarka kulture i informisanja Republike Srbije i gospodin Žan-Luj Falkoni, ambasador Francuske u Srbijii.

•    Koktel / performans, između 17:30 i 19:30, uz umetničke nastupe kompanije Sine Qua Non Art.
Računamo na vaše prisustvo 21. juna!

Program

Ponedeljak 21. jun 2021.

14:30 – 18:00

Umetnički nastupi, kulinarska i  vinska iznenađenja

•    Unutar Francuskog instituta: besplatni testovi nivoa francuskog jezika, informacije o kursevima francuskog i studiranju u Francuskoj

•    Ispred Francuskog instituta u Knez Mihailovoj: Ð Gringo setuje savremenu francusku muziku, umetnice TKV i Kaldea demonstriraju Street art, grafički kolektiv Matrijaršija štampa i prodaje majce „70 godina“, grupe (Balkan Fury et Stanica-Contemporary Dance Station) izvode savremeni i hip hop ples.

18:00 – 20:00

Aperitiv à la française i zatvaranje manifestacije

Uz nastup grupe Sine Qua Non Art u izlozima Francuskog instituta u Srbiji

Saopštenje Francuskog instituta