Bračni par diplomata će od avgusta voditi nemačku ambasadu u Sloveniji što će im omogućiti da usklade porodični i profesionalni život, a smenjivaće se na osam meseci na čelu ambasade.

Natali Kauter (45) i Adrijan Polman (43) u avgustu preuzimaju funkciju u Ljubljani na period od četiri godine, javio je nemački javni servis ARD.

Ovo dvoje advokata, koji su od 2005. zaposleni u nemačkom ministarstvu spoljnih poslova, obavljaće funkciju ambasadora smenjujući se na osam meseci, prema dogovoru koji će im omogućiti diplomatsku karijeru i porodični život sa svoje troje dece.

Par sebe vidi kao "pionire" po ovom pitanju, prema rečima Kauterove, koja je kao i suprug zadovoljna što im je ministarstvo spoljnih poslova dalo "zeleno svetlo". Do sada su nemački parovi mogli da rade u istoj ambasadi, ali samo na nižim položajima.

"Ostvarili smo ono što smo želeli, morali smo da više vremena provodimo sa decom. Oni su zahtevni. Imaju 7, 8 i 10 godina, a u jednom trenutku to više neće biti", rekao je Polman, koji će od početka avgusta prvi obavljati funkciju ambasadora.

Retke su zemlje koje imenuju parove na mestu ambasadora, poput Švajcarske 2009. u Tajlandu ili Francuske između 2016. i 2019. u Zagrebu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay.com