Bronzana statua u Briselu - Maneken Pis "obukao je" kompletnu zaštitnu opremu kao sanitarni radnici - skafander, bolničke papuče, zaštitnu masku za lice, crvene rukavice, povodom prve godišnjice uvođenja karantina u Belgiji zbog pandemije korona virusa.

Bronzani dečak ima i pojas sa torbicom u kojoj su gel za dezinfekciju i lenjir za merenje distance. Na taj način odano je priznanje "kovid momcima" - sanitarnoj grupi koja patrolira gradom i humorom pomaže građanima da se pridržavaju mera tokom epidemije korona virusa, preneo je belgijski sajt Bilten (The Bulletin).

"Kovid momci su shvatili da humorom možemo stanovnicima Brisela da ukažemo da poštuju epidemiološke mere. To je dobro i za moral", rekla je predstavnica za kulturu i turizam u Briselu Delfin Uba (Delphine Houba).

Dodala je da su oblačenjem Manekena Pis u zaštitnu opremu želeli da pokažu da akcija "kovid momaka" zaista donosi rezultate.

"Kovid momci" su rekli da su počastvovani što je Maneken Pis u njihovoj opremi i dodali da bi taj gest trebalo da ostane u kolektivnom sećanju stanovnika Brisela koji se bore protiv epidemije korona virusa, dodao je belgijski sajt.

Izvor: Beta

Foto: thebulletin.be