{prioritet:1}{datum: 14.06.2018}{org: BCBP}{mesto: Beograd}Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizuje panel diskusiju "Kako policija komunicira sa građanima", u četvrtak, 14. juna, u 11.00 u Medija centru (Velika sala, II sprat, Terazije 3, Beograd).

 

Glavna tema skupa biće uloga medija i društvenih mreža u izgradnji poverenja građana u policiju.

 

Na skupu će biti predstavljeno istraživanje o komunikaciji policije i medija na Zapadnom Balkanu prilikom informisanja građana o bezbednosti, kriminalu i korupciji, kao i istraživanje o tome kako policije iz regiona komuniciranju na društvenim mrežama.

 

Govoriće:

 

  • Marija Vukasović, istraživačica-pravnica, Nezavisno udruženje novinara Srbije

 

  • Marko Živković, stručnjak za digitalne medije

 

  • Aleksandar Bojović, novinar, dnevni list Politika

 

  • Vladimir Džigurski, potpredsednik, Strukovno udruženja policije "dr Arčibald Rajs"

 

U fokusu diskusije biće i uloga medija i društvenih mreža u izgradnji poverenja u policiju, prepreke u komunikaciji policije sa medijima i na društvenim mrežama i kako ih prevazići, način na koji policije u regionu komuniciraju na društvenim mrežama, kao i izazovi sa kojima se suočavaju novinari kada izveštavaju o bezbednosti i radu policije.

 

Panel diskusija se organizuje u okviru projekta "Podrška unapređenju komunikacije policije sa građanima na Zapadnom Balkanu", uz podršku Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) i projekta "Puls integriteta i poverenja u policiju na Zapadnom Balkanu", uz podršku EU kroz program "Podrška civilnom društvu".