{prioritet:1}{datum: 06.11.2018}{org: ASB i Ministarstvo za rad}{mesto: Beograd}Nemačka nevladina organizacija ASB i Ministarstvo za rad organizuju regionalnu ministarsku konferenciju Zapadnog Balkana "Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija", u utorak, 06. novembra, u 12.00 u Palati Srbije (Bulevar Mihajla Pupuna 2, Beograd).

 

Na skupu će se prvi put sresti sedam ministara socijalne politike iz regiona.

 

Cilj konferencije, koju organizuju nemačka nevladina organizacija ASB - Arbeiter Samariter Bund (Udruženje samarićanskih radnika) i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, jeste pokretanje dijaloga o neophodnim reformama socijalnih politika i politika zapošljavanja u procesu evrointegracija zemalja Zapadnog Balkana.

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

  • Knut Flekenštajn, poslanik Evropskog parlamenta i predsednik upravnog odbora ASB

 

  • Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta

 

  • Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije

 

  • Sem Fabrizi, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji

 

Događaj će rezultirati i zajedničkom Deklaracijom o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu, a očekuje se da će potpisivanje svečano najaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Prisutne će pozdraviti specijalnim video uključenjem iz Brisela Johanes Han, komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku EU.