{prioritet:1}{datum: 28.11.2018}{org: CEP, CFA/ÖFZ i CIFE}{mesto: Beograd}Centar za evropske politike (CEP), Austrijsko-francuski centar za jačanje odnosa u Evropi (CFA/ÖFZ) i Međunarodni centar za  evropsku obuku (CIFE) organizuju konferenciju "Evropska unija i Zapadni Balkan: Kako učiniti proces proširenja verodostojnijim?", u sredu, 28. novembra, u 9.10 u hotelu Zira (sala Mikonos, Ruzveltova 35, Beograd).

 

Na skupu koji se organizuje u okviru aktuelnog austrijskog predsedavanja Savetu EU razgovaraće se o tome kako zadržati proces proširenja na dnevnom redu EU, geopolitičkim faktorima koji mogu uticati na politiku proširenja EU, Berlinskom procesu.

 

Konferencija je deo inicijative "WesternBalkansReflection Forum", okvirnog projekta koji je pokrenut 2015. od strane mreže evropskih tink-tenk organizacija u znak podrške Berlinskom procesu.

 

Govoriće, pored ostalih:

 

  • Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Srbiji

 

  • Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji.

 

  • Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije

 

  • Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

 

  • Srđan Majstorović, predsednik UO CEP Beograd

 

Konferenciju zajednički organizuju Centar za evropske politike (CEP, Beograd), Austrijsko-francuski centar za jačanje odnosa u Evropi (CFA/ÖFZ), Međunarodni centar za  evropsku obuku (CIFE, Nica/Berlin), uz podršku i u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu - promocija evropskih integracija (Nemačka saradnja - GIZ), Francuskim institutom za međunarodne odnose (IFRI, Pariz), Institutom za međunarodne odnose  (IAI, Rim), Nemačkim institutom za međunarodne i bezbednosne poslove (SWP, Brisel) i Evropskom komisijom (Erasmus+ program).