Centar za evropske politike (CEP) organizuje onlajn panel "Krizna vremena, momenat za tink tenkove - Slučaj Zapadnog Balkana", u petak, 29. januara, u 11.00.

Pandemija kovid-19 uzela je za taoca 2020. godinu. Mediji, agende političkih lidera, kao i građani bili su zaokupljeni pandemijom. Stvari nisu bile drugačije ni u slučaju tink tenkova. Zapravo, mnogi hibridni režimi, uključujući i one na Zapadnom Balkanu, koristili su pandemiju da ojačaju svoje autoritarne mehanizme, dok su pokazatelji stepena demokratije nastavili da se pogoršavaju. Dakle, uslovi za inkluzivno kreiranje politika zasnovano na činjenicama značajno su se pogoršali. Uprkos nepovoljnim izazovima, tink tenkovi na Zapadnom Balkanu pronalaze načine da se njihov glas čuje i da ostvare uticaj na domaćem terenu.

Govoriće:

  • Milena Lazarević, programska direktorka, CEP Beograd
  • Simonida Kačarska, direktorka, EPI Skoplje
  • Milena Muk, programska direktorka, Institut Alternativa, Crna Gora
  • Milan Antonijević, izvršni direktor, Fondacija za otvoreno društvo

Cilj događaja je da se razgovara o izazovima i prilikama za tink tenkove u podsticanju demokratske transformacije na Zapadnom Balkanu, kao i njihovom pozicioniranju u svetu nakon pandemije. Četvrti put po redu, CEP će se pridružiti stotinama vodećih tink tenkova širom sveta u održavanju simultanih nacionalnih događaja u kontekstu objavljivanja Global Go to Think Tank izveštaja u 2020. godini, Programa za tink tenkove i civilno društvo (TTCSP) na Lauder institutu Univerziteta Pensilvanija u SAD.

Registracija na https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_jHW98kr4QFqGCb_8fv3ywg