Evropski pokret u Srbiji organizuje nagradni konkurs za eseje na temu "Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti". Poziv se odnosi na mlade iz Srbije, od 19 do 30 godina starosti i otvoren je do 31. jula 2018. godine.

 

Bira se pet najboljih eseja čiji će autori učestvovati na Letnjoj školi REACT! u Gusinju u Crnoj Gori, od 3. do 8. septembra 2018.

 

Pored toga, dva najbolje plasirana autora ili autorke dobiće priliku da stažiraju u nevladinim organizacijama u Nikšiću – Alfa centar, i Prištini – Balkan Forum, u periodu od 15. do 22. avgusta 2018.  Troškove putovanja i smeštaja pokrivaju organizatori.

 

Konkurs je deo regionalnog projekta REACT!, koji je na svom prvom konkursu raspisanom 2017. podržala Regionalna kancelarija za saradnju mladih RYCO sa sedištem u Tirani.

 

Projekat REACT! organizuju Alfa centar iz Crne Gore, Evropski pokret u Srbiji, Balkan Forum sa Kosova*, Centar za međunarodne odnose i Asocijacija za promociju poslovanja iz Bosne i Hercegovine i Centar za istraživanje i kreiranje politika iz Makedonije.

 

Uslovi konkursa su objavljeni na stranici Evropskog pokreta u Srbiji http://bit.ly/ReactKonkurs

 

  • Poziv je otvoren za mlade starosti od 19 do 30 godina  sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, zainteresovane za teme kao što su: vladavina prava, bezbednost, odbrana, demokratija i regionalno pomirenje

 

  • Esej treba da bude pisan fontom Times New Roman sa 1,5 proredom, ne duži od 3 strane

 

  • Esej treba da bude poslat na e-mail adresu forumladih@emins.org najkasnije do 31. jula u 23:59 časovaZa sve informacije zainteresovani se mogu obratiti na adresu Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji forumladih@emins.org.