www.EurActiv.com EurActiv, vodeći internet medij o politikama EU, ove sedmice vam predstavlja novi internet sajt, koji olakšava korišćenje i donosi novi stil. Među osnovnim odlikama novog sajta je povećanje multimedijalnih sadržaja i pojačani osećaj "unije". EurAktiv je "i dalje mlad i još interaktivniji" - redovni čitaoci će prepoznati sajt, ali će u njemu više uživati.

 

Novi sajt nudi paletu novih mogućnosti, poput jasnijeg prikaza i slajdera sa informacijama na naslovnoj strani. Prostor namenjen društvenim mrežama poput BlogAktiva (BlogActiv), Fejsbuka (Facebook) i Tvitera (Twitter) povećao je interaktivnost sajta. Ukoliko želite da novi sajt upoznate preko video sadržaja, možete pogledati snimak na sajtu EUX.TV.

 

Osnivač i urednik EurAktiva Kristof Leklerk (Cristophe Leclerq) izjavio je: "Novi internet sajt uklapa se u naš novi slogan 'Evropske vesti i debate zahvaljujući jezicima'. Sada imamo zaista jedinstven sajt koji odražava način na koji je Evropa sagrađena - na vrhu svake strane nalazi se mapa sa koje se, kada kliknete na neki njen deo, preusmeravate na odgovarajuće članke određene države. Članci se pišu i prilagođavaju za lokalnu publiku u 15 glavnih gradova.

 

"Posvećeni smo obezbeđivanju inovativnog i pouzdanog sadržaja čitaocima, i to besplatno. To je i dalje moguće zahvaljujuhi podršci više od 150 klijenata iz svih sektora. Smatramo da će klijenti iz institucija, preduzeća, udruženja, nevladinih ili političkih organizacija biti zadovoljni novim sajtom, isto kao i naši čitaoci", izjavio je generalni direktor EurAktiva (EurActiv.com) Rik Zednik (Rick Zednick).

 

Glavni urednik EurAktiva Frederik Simon (Frédéric) smatra da "novi sajt ne donosi samo novi stil. Uveli smo mogućnost biranja sadržaja korišćenjem novog horizontalnog menija koji čitaocima omogućava da dođu do najnovijeg sadržaja sa svake strane - do novih članaka, razgovora, mišljenja, blogova i video sadržaja. Pored toga, čitaoci imaju veće mogućnosti da kliknu na odgovarajuće sadržaje koji su povezani sa onim što traže".

 

Direktor Unilevera za poslove u Evropi Tris Hejsman (Truus Huisman) izjavio je da "EurAktiv pruža nove oblike saradnje, veću transparentnost i poboljšava proces pregovora".

 

"EurAktiv je do sada ostao jedinstven - okuplja institucije, nevladine i 'tink tenk' (think tank) organizacije, ali i poslovni sektor". izjavio je direktor evropskih poslova u Dženeral Elektriku (General Electric, GE) Hju Džilanders (Hugh Gillanders).

 

Generalna direktorka Džunior Ačivment-Jang enterprajz Jurop (Junior Achievement-Young Enterprise Europe) Karolin Džener (Caroline Jenner) izjavila je: "EurAktiv je način privlačenja pažnje na ono što se dešava iza kulisa, na politike koje su zaista interno pitanje i koje niko ne vidi".

 

Izbor izjava o iskustvu sa EurAktivom u video formatu može se videti na ovoj adresi.


Kontakti za medije:

 

 

Napomena za urednika:

 

www.EurActiv.com je mreža nezavisnih političkih portala posvećenih evropskim poslovima, koji mesečno privuče do 609.000 pojedinačnih posetilaca i sadrži i internet platformu 2.0 Blogaktiv.eu (Blogactiv). Portal, osnovan 1999. godine, značajno je sredstvo rada za većinu evropskih aktera (institucija, sindikata, nevladinih organizacija, tink tenkova, medija i drugih) koji su angažovani ili u definisanju evropskih politika ili u uticanju na njihovo oblikovanje. Mreža EurAktiv objavljuje informacije na 15 jezika iz sedišta u 15 evropskih zemalja: Belgiji, Bugarskoj, Češkoj, Francuskoj, Grčkoj, Litvaniji, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Srbiji, Španiji, Turskoj i Velikoj Britaniji.

 

Na portale pojedinačnih zemalja može se doći preko sledeće adrese: http://www.euractiv.com/en/Fixed/about/crosslingual.htm.

 

EurActiv se finansira na četiri načina da bi omogućio besplatnu uslugu, uz očuvanje nezavisnosti. To su sponzorstvo preduzeća, članstvo EurAktera (EurActor), internet reklame i evropski projekti. Mrežu kros lingval (CrossLingual) sponzorišu kampanje Evropske komisije za promociju Akta o malim preduzećima (Small Business Act) i Nedelja malih i srednjih preduzeća, kao i generalne direkcije za regionalnu politiku i proširenje. Generalni sponzori portala www.euractiv.com su: Skupština evropskih regiona/Dženeral elektrik enerdži (GE Energy), Enel, EksonMobil (ExxonMobil), Nikel institut (Nickel Institute), TUSIAD, Junajtid tehnolodžiz (United Technologies) i Viza Evropa (VISA Europe). Sponzori pojedinačnih rubrika na www.EurActiv.com su: Arselor Mital (ArcelorMittal), Boing (Boeing), Koka Kola (Coca-Cola), Dau (Dow), Evropski savez privatnih agencija za zapošljavanje Euro-ciett, Gasuni (Gasunie), Dženeral elektrik (General Electric), Hanivel (Honeywell), Aj-bi-em (IBM), MSD, Najk (Nike), Misija Švajcarske pri EU, Sindženta (Syngenta), Transjadranski gasovod, Unilever i Veolija (Veolia). Jedan od sponzora EurAktiva je i Međunarodna organizacija frankofonije. EurAktiv ima i 60 "partnera za sadržaj" (nevladinih organizacija i tink tenkova), kao i oko 500 "saradnika" koji besplatno stavljaju na raspolaganje svoj stav za besplatno objavljivanje u skladu sa procenom uredničkog tima EurAktiva. Svaki predlog je dobrodošao: editor@euractiv.com.

 

Mediji mogu slobodno koristiti delove sadržaja EurAktiva pod uslovom da jasno naznače izvor i da tekst pošalju na adresu content@euractiv.com.