Portal Euractiv.rs je deo evropske mreže Euractiv portala sa centrom u Briselu, koja svakodnevno informiše o ključnim procesima, odlukama i aktivnostima u Evropskoj uniji.

Prema bogatstvu sadržaja koji nudi na 13 jezika i sa preko 2.4 miliona poseta mesečno, Euractiv mreža predstavlja vodeći online medij kada je o informisanju o EU reč.

Portal Euractiv.rs prati proces priprema Srbije za pristupanje Evropskoj uniji, analizira ključne procese, aktivnosti i važne odluke, objašnjava koje promene iz njih proizilaze i na koji način utiču na građane Srbije.

Euractiv.rs prati i analizira političke, pravne i privredne aktivnosti i u drugim zemljama kandidatima i zemljama članicama EU, kao i odnose sa drugim svetskim centrima.

Partner Euractiv mreže u Srbiji je Novinska agencija Beta, medijska kuća sa tradicijom profesionalnog i nepristrasnog informisanja od 1994. godine i sa godišnjom produkcijom od preko 150.000 informacija na srpskom i engleskom jeziku. Među medijskim kućama članicama Euractiv mreže nalaze se i britanski The Guardian, nemački dnevnik Der Tagesspiegel, španska agencija EFE, poljski dnevnik Gazeta Wyborcza i drugi.

Euractiv.rs sarađuje sa kompanijama, nevladinim sektorom, fondacijama i institucijama na implementaciji projekata, medijskih kampanja i kroz partnerstva i sponzorstva na tematskim rubrikama.